Max Verstappen avslöjar strikt regel i sitt Red Bull-kontrakt

Foto: Max Verstappen / Shutterstock

Max Verstappen har avslöjat att han har fått en mycket strikt klausul inskriven i sitt kontrakt med Red Bull.

Den holländska racerköraren Max Verstappen har ett långt avtal med Red Bull. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig ända till slutet av säsongen 2028. Dessutom har han säkrat sig en årslön på 40 miljoner pund före bonusar, vilket motsvarar ungefär 350 miljoner kronor.

Därför är det inte heller någon stor överraskning att Red Bull ställer höga krav på Verstappen. Det har lett till att en helt speciell klausul har skrivits in i hans kontrakt.

Detta har han avslöjat i en ny intervju med nederländska Formule1. Han säger där att denna klausul förbjuder honom att utöva ’alla farliga sporter’. Därför får han inte heller åka skidor.

”Ja. Det är naturligtvis dramatiskt och sorgligt,” sa han.

”Men å andra sidan kan man också halka i badet och bryta nacken. Det finns en risk i allt. Men för att svara på din fråga, så har jag inte stått på skidor på fem år på grund av risken att bryta eller vricka något. Och alla de konsekvenser det medför.”

”Och naturligtvis också med vetskapen om att det fortfarande finns år kvar där jag har en stor chans att bli världsmästare igen och vinna lopp. Om du tänker på det, tar du automatiskt färre risker.”

Det är helt normalt att sådana klausuler skrivs in i sportkontrakt. Därför finns det t.ex. många fotbollsspelare som har liknande klausuler i sina kontrakt. Och detsamma gäller för Verstappen, även om man lugnt kan kalla hans sportgren för farlig.

”Också jag. Ingen farlig sport,” bekräftade Verstappen.

måndag januari 29