Så mycket pengar vann Jannik Sinner med finalvinsten i Australian Open

Foto: Jannik Sinner / Getty Images

Jannik Sinner kan inte bara glädja sig över att ha vunnit sin första Grand Slam-titel.

Han kan nu också glädja sig över att ha blivit mycket rikare.

Italienska Jannik Sinner har fått en prissumma som är 5,8% högre än vad Novak Djokovic fick förra året. Och faktiskt lyckades Sinner vinna över Djokovic på sin väg till finalen.

I finalen var det dock inte Djokovic han spelade mot. Istället var det ryska Daniil Medvedev som försökte hindra honom från att vinna sin första Grand Slam-titel. Och det var faktiskt nära att lyckas.

Medvedev vann de första två seten med 3-6 och 3-6 på Rod Laver Arena. Men från det ögonblicket lyckades Sinner vända matchen helt och hållet.

Han vann de nästa tre seten med siffrorna 6-4, 6-4 och 6-3. Därefter kunde han kasta sig på marken och jubla över att ha vunnit sin första Grand Slam-titel.

När man vinner en sådan titel följer naturligtvis mycket ära och uppmärksamhet.

Dessutom kan italienaren glädja sig över att det också innebär en hel del pengar. Konkret vann han 3.150.000 australiska dollar, vilket motsvarar 14,3 miljoner kronor.

Även om Medvedev inte vann finalen, kunde han ändå ta med sig en ganska stor summa pengar hem från Australien.

Hans andraplats räckte för att säkra en vinst på 1.725.000 australiska dollar, motsvarande lite över 7,8 miljoner kronor.

I år hade Australian Open ökat hela prispengapotten med lite över 13% jämfört med året innan.

Det var dock inte bara Sinner som gynnades av detta, eftersom pengarna fördelades över alla omgångar.

”Vi har ökat prispengarna för varje omgång vid Australian Open. De största ökningarna är i kvalificeringen och de tidiga omgångarna,” sa Australian Opens turneringsdirektör Craig Tiley.

”Vi vill försäkra att Australien fortsätter att vara startskottet för den globala tennissäsongen. Och att spelarna och deras team har allt de behöver för att hjälpa dem att prestera sitt bästa och fortsätta att njuta av denna Grand Slam.”

måndag januari 29